Bogdan's blog | Cursuri Reiki

Bogdan's blog

Faimosul vindecator brazilian Rubens Faria Jr. a fost in Romania

Rubens Faria Jr. si Bogdan LevitchiExista minuni?! Ce inseamna minuni?!

Un om deosebit, atat de simplu...

Am avut ocazia sa vad stiinta si mediumitatea intr-un singur om.

Intalnirea cu Rubens m-a marcat, este putin spus. Inca e mult prea devreme sa scriu ceva, dar incerc in ideea de a mai sedimenta informatia. Mai degraba, o sa incerc sa astern in continuare ideile care simt nevoia sa le gasesc un numitor comun:

Spiritualitatea de zi cu zi

Curs Gendai RekiCand spiritualitatea se intalneste cu normalitatea

Am fost de cateva ori criticat ca ma pierd in detalii sau ca discutam prea mult despre lucruri “normale” in loc sa castigam timp pentru Reiki. Acest articol nu este pentru a ma justifica, ci pentru a clarifica faptul ca dimensiunea spirituala trebuie descoperita in viata de zi cu zi.

Vrei sa te ajut?

Maestrul care ajutaMai bine nu accepta daca nu ai de gand sa aplici! Nu e momentul tau acum!

De curand am primit o invitatie sa ma inscriu intr-un grup ce imi pemitea accesul la anumite resurse, cursuri, webinarii, etc dintr-un anumit domeniu. Partea care mi-a atras atentia in mod special a fost aceea in care se specifica faptul ca daca sunt doar un colectionar de cursuri si nu aplic nimic din acele informatii, mai bine nu ma inscriu - ei au nevoie de un grup activ!

Cultivarea caracterului in 81 de pasi

O tema destul de delicata si poate prea putin abordata...

Din nefericire in acest caz nu merge ca la tehnicile pentru "cresterea vibratiei": respiri adanc, dai ochii peste cap, etc ;)

Crearea responsabilitatii

Deseori imi "bat la cap" colegii, studentii cu asumarea responsabilitatii: adica, sa incepi sa te consideri singurul responsabil de evolutia ta iar in stadiile mai avansate, atunci cand stima de sine incepe sa fie recapatata, sa ai grija de a nu "te urca pe soclu". Este poate pericolul cel mai mare de care ar trebui sa tina cont toata viata, cei care au ajuns in postura de instructori - sa uite ca si ei la randul lor sunt tot elevi. Si totusi, uneori cred ca insist prea putin, sau poate mereu este loc de mai bine atunci cand este vorba sa construiesti un caracter.

Hyakuten Inamoto sensei a fost in Romania

Hyakuten Inamoto senseiReintalnirea cu maestrul

Weekend-ul trecut (03-04 septembrie) l-am reintalnit pe unul dintre maestrii Reiki japonezi ce continua sa faca lumina intre miturile si legendele ce au cuprins Reiki-ul in intreaga lume - Hyakuten Inamoto sensei. De fiecare data, m-am bucurat sa aflu informatii ce vin de la oameni care sunt mai aproape de sursa.

Ce este cel mai important in Reiki?

Este destul de greu ca traind intr-o lume atat de pragmatica sa intelegem ca Principiile Reiki sunt cele ce fac din Reiki o Cale spirituala. De asemenea, e destul de greu sa acceptam ca o Cale spirituala nu prea are legatura cu abundenta, asa cum cultura unui om nu are legatura cu sanatatea sa, dar asta poate intr-o alta postare.

UnicornPrincipiile Reiki si "Cornul de aur"

Invatand din basme

De curand am citit un basm unde... se facea ca s-a nascut un unicorn diferit de fratii sai - era roz in loc de albastru si nu avea corn in frunte. Toata lumea radea de el si ca urmare si-a luat lumea in cap si a plecat de acasa.

Reiki si eliberarile emotionale - caz terapeutic

Reiki si emotiile negativeEmotiile negative si cauzele bolilor

Incepe sa fie recunoscut din ce in ce mai des importanta echilibrului mental-emotionale si rolul lui in pastrarea sanatatii fizice. "Incarcarea" cu emotii negative (in urma unor evenimente traumatizante) inseamna pana la urma boala iar "descarcarea" acestora inseamna recapatarea sanatatii iar invatarea modului de a trai emotiile fara a ne mai "incarca" inseamna Dezvoltare personala sau Cale spirituala.

Reiki in familie

Reiki in familieSimplitatea poate fi un "fir calauzitor"

M-am apropiat de Reiki-ul japonez si am gasit simplitatea. E greu sa ne imaginam simplitatea pentru ca am lasat-o in urma de mult. Dar e foarte frumoasa cand o redescoperi. Este ca si cum, atunci cand eram copii, eram lipsiti de griji. Astazi ne vine greu sa credem ca o astfel de viata - senina - s-ar mai putea duce. Si totusi, unul dintre principiile Reiki asa suna: "Doar azi, sa nu ma ingrijorez!"

Initiere la distanta...

De la Ceai la ReikiDe la Ceai la Reiki - nevoia de "mai mult"

Acum imi dau seama… Am repetat acelasi drum, pe Calea Ceaiului, ca si in Reiki… Desi, pot spune ca de la inceput, am sesizat ca gustul unui ceai de calitate destinat sa zicem, indragostitilor de ceai, este altul decat cel facut pentru uzul curent gasit in supermarket, am… continuat sa caut un timp, “ceaiul extraordinar”. Si acesta nu aparea… Cu cat era mai greu accesibil, cu atat dezamagirea devenea uneori mai mare. La fel s-a intamplat si cu Reiki. M-am intalnit cu Reiki, am invatat Reiki si mi-a placut. Si totusi, parea ca ceva lipseste – ca sistemul e prea simplu, sau poate ca profesorul nu e indeajuns de avansat…

De ce ne "intunecam"?

Circuitul energiei in natura sau: Cum sa-ti recapeti armonia

Calatoria vietii si ReikiIn ziua cand am decis sa-mi schimb cariera in favoarea Reiki-ului - sau ultima zi de IT, prima zi de Reiki - am intalnit intr-un magazin doi batranei care nu mi s-au parut prea fericiti... Si am spus: Nu vreau sa ajung asa!

Peste cativa ani, ca o confirmare a alegerii facute, Hyakuten Inamoto sensei ne-a aratat la unul din cursurile sale poza alaturata comentand faptul ca Universul ne creeaza plini de lumina, iar cu timpul, noi pierdem contactul cu El si devenim tot mai intunecati.

Pages

Subscribe to RSS - Bogdan's blog