Despre vindecare | Cursuri Reiki

Despre vindecare

Nu exista boli incurabile,
ci doar oameni incurabili.
Bernie Siegel

Vindecarea apare atunci cand ne recapatam armonia!

In procesul de vindecare exista trei parti - suferindul, terapeutul si Universul. In functie de aportul fiecarei parti boala poate sa se amelioreze si sa dispara. Ceea ce-i revine pacientului de facut este - schimbarea modului de viata.

Starea noastra curenta reflecta felul in care am trait (mediul, atitudinile, activitatea spirituala si experientele din trecut). Reiki poate sa ne purifice dizarmoniile dar daca nu ne schimbam modul de viata, vom face aceleasi alegeri si vom atrage din nou situatii similare. Vindecarea afectiunilor care tin de psihic va putea fi pe deplin rezolvata daca persoana in cauza va reusi sa-si corecteze modul vicios de a trai, prin constientizari.

Toate problemele noastre (chiar si cele de ordin fizic) sunt strans legate de emotiile noastre, de traumele noastre sau cu alte cuvinte de lectiile noastre pe care la un moment dat le vom invata. Chiar si o fractura ar putea fi explicata tot printr-un mecanism psihic si anume autosabotajul creat de exemplu pt a atrage atentia asupra persoanei in cauza (pentru a fi ingrijita).

Energia Reiki este resursa de care are nevoie fiinta pentru a-si reface structurile si recapata starea de sanatate.

Evolutia spirituala inseamna constienta de sine

Un alt aspect este ca evolutia spirituala nu se face fara acel dialog interior, introspectie, meditatie si cresterea responsabilitatii de sine (noi suntem cei care putem aduce schimbarea), iar aceeste obiective, necesita cel putin la inceput, un indrumator.

Am vrut sa va atentionez astfel ca un rol definitoriu in dobandirea starii noastre de bine il are constientizarea, trezirea noastra si acest lucru se poate obtine lucrand energetic si in acelasi timp cu mintea si emotiile noastre.

Practica Reiki poate de asemena sa creasca nivelul constientei elevului astfel incat acesta sa realizeze necesitatea schimbarilor pe care trebuie sa le aduca si in cele din urma chiar sa le obtina.