Tehnici Japoneze - Hatsurei ho | Cursuri Reiki

Tehnici Japoneze - Hatsurei ho

Semnificatie
Hatsu = a invoca, a genera; Rei = spirit; ho = metoda
Hatsu rei Ho = Metoda de a genera Reiki

Importanta
Multi practicanti considera ca practicarea acestui exercitiu duce la cresterea, intensificarea conexiunii cu energia Reiki.
De aceea este recomandat ca aceasta meditatie sa devina o practica zilnica. Aceasta va duce la amplificarea abilitatilor de a folosi Reiki avand un efect cumulativ in dezvoltarea spirituala.

De asemenea se pare ca la origine, aceasta tehnica a fost creata ca un ritual in cadrul caruia parcticantul primeste Reiju.

Hatsurei ho poate fi practicat stand pe scaun sau in seiza (in genunchi).

Meditatia Hatsurei ho este impartita in mai multe sectiuni: Focalizarea, Baia uscata, Conectarea, Respiratia de curatarea spiritului, etc. Aceasta clasificare este facuta pentru ca tehnica sa fie retinuta mai usor. In practica, Hatsurei ho functioneaza ca un tot unitar.

Descrierea tehnicii Hatsurei ho
Atunci cand este practicata in grup, ea se numeste Shuyo ho.

Coloana trebuie sa fie dreapta dar nu tensionata. Palmele indreptate in jos se tin relaxate pe coapse. Inchideti ochii si concentrati-va atentia in zona Tanden - in interiorul corpului la jumatatea distantei dintre ombilic si osul pubian.

Cateva momente relaxati-va si urmariti in liniste respiratia fara sa o influentati. Nu interferati cu ritmul normal al inspiratiei si expiratiei, fiti doar un spectator al respiratiei fara sa depuneti nici un efort.

Focalizarea (Mokunen)
Fiind interiorizat, faceti urmatoarea afiramtie mentala: "Acum incep meditatia Hatsurei ho".

Baia uscata (vezi Kenyoku ho)

Conectarea
Acest pas este din versiunea Hiroshi Doi, aparent nefacand parte integranta a formei originale de Hatsurei ho.

Ridicati mainile deasupra capului pastrand palmele la aceeasi departare cu latimea umerilor.

Imaginati-va si simtiti energia Reiki, curgand de sus, intrand ca o coloana de lumina prin palmele deschise. Aceasta lumina stralucitoare coboara prin brate in intreg corpul si se acumuleaza in zona Tanden-ului.

Cand simtiti curgerea energiei Reiki, lasati incet mainile pe coapse cu palmele orientate in sus.

Respiratia de curatare a spiritului (Joshin kokyu ho)
Cateva momente relaxati-va si urmariti in liniste respiratia fara sa o influentati. Nu interferati cu ritmul normal al inspiratiei si expiratiei, fiti doar un spectator al respiratiei fara sa depuneti nici un efort.

Dupa cateva momente, cu atentia indreptata in zona Tanden-ului, imaginati-va cum energia Reiki incepe sa curga de sus formand o coloana de lumina alb stralucitoare. Urmand respiratia naturala si fara efort, energia patrunde prin chakra coroana si curge in interiorul corpului acumulandu-se in zona Tanden-ului.

In momentul dinnaintea expiratiei, constientizati cum energia se intensifica, devine tot mai stralucitoare si luminoasa iradiind in intreg corpul, dizolvand si inlaturand orice stress, tensiuni negative contribuind la refacerea intregii structuri energetice a fiintei.

In timpul expiratiei fiti constient ca emanati lumina prin fiecare por de pe intreaga suprafata a corpului si intrega energie iradiaza in toate directiile spre infinit.

Continuati acest exercitiu atat timp cat va simtiti confortabil.

Lasati corpul sa-si mentina ritmul natural al respiratiei. Nu trebuie sa existe nici o interferenta in procesul natural de inspir si expir. Respirati relaxat, fara efort.

Unele persoane pot experimenta un flux de energie fierbinte sau alte senzatii in timpul practicii Hatsurei ho, care sunt considerate normale.

Mainile in rugaciune (Gassho)
Cand sunteti pregatit, pastrand ochii inchisi, aduceti mainile impreunate in pozitia gassho. Indreptati-va apoi usor atentia din zona Tanden in zona de atingere a celor doua degete mijlocii.

Uitati orice altceva.

Nu mai exista nimic altceva.

Mentineti aceasta stare de constiinta atat timp cat doriti.

Concentrarea Meditatia (Seishin Toitsu)
Este momentul din ritualul Hatsurei ho in care elevul primeste Reiju-ul.

Cand sunteti pregatit, continuand sa respirati fara efort, constientizati in timpul inspiratiei cum prin palme se absoarbe energia cristalina, Reiki pentru ca apoi sa fie condusa si acumulata in zona Tanden.

In momentul dinnaintea expiratiei, constientizati cum energia se intensifica, devine tot mai stralucitoare si luminoasa in zona Tanden-ului.

In timpul expiratiei constientizati cum energia intens stralucitoare Reiki este impinsa din zona Tanden-ului spre maini si apoi in afara corpului in aura.

Continuati exercitiul atat timp cat doriti.

Repetati Principiile Reiki de trei ori (Gokai Sansho)
Cand sunteti pregatit, repetati Gokai: Cele cinci Principii Reiki de trei ori cu voce tare si in inima.

Kyo dake wa - Just for today - Doar pentru azi
Okoru-na - Don't get angry - Nu te supara
Shinpai suna - Don't worry - Nu te ingrijora
Kansha shite - Be grateful - Multumeste pentru binecuvantarile primite
Gyo o hage me - Work hard - Muceste cinstit
Hito ni shinsetsu ni - Be kind to others - Fii bun cu semenii tai si cu toate fiintele vii

Focalizarea (Mokunen)
Aducand mainile pe coapse, afirmam mental: "Am incheiat Hatsurei ho".